Filsuilla kukkotappelussa

Filippiineillä sunnuntai on laillinen kukkotappelupäivä. Mekin haluttiin mielenkiinnosta nähdä minkälainen tämä paljon puhuttu tapahtuma oikeasti on. Porukkaa kerääntyi ympäri saarta tähän kylän yhteiseen tapahtumaan Malapascualla. Muutamia muitakin turisteja ilmestyi paikalle, mutta itse paikallisia oli reilusti yli sata.

Ennen varsinaista kukkotappelua kukoille laitettiin vasempaan jalkaan raateluterä. Sen jälkeen valittiin tappeluparit minkä jälkeen ruettiinkin petsaamaan kukkojen puolesta. Voitte kuvitella minkälainen meteli siitä syntyi, kun sata tyyppiä huutaa yhteen ääneen.
Kun rahaa oli tarpeeksi liikkeellä, alkoi tappelu. Ne siis tappeli siihen asti, että toinen heitti lusikan nurkkaan. Jos kukot ei jaksanut jostain syystä enää tapella, otettiin niitä niskasta kiinni ja heitettiin uudestaan kenttään. Porukka huusi (itse kukoista ei lähtenyt juuri minkäänlaisia ääniä, mutta katsojista niidenkin eestä), höyhenet pöllys ja verta tuli milloin mistäkin. Yleensä yks ottelu kesti noin pari minuuttia. Kuollut kukko sitten pussiin ja kotona omistaja kokkaa siitä perheelleen kunnon juhla-aterian.

Vaikka tapahtuman idea onkin mun mielestä aika päätön, silti siellä oli siisti tunnelma. Tunnelmaan pääsi mukaan vaikka oltiinkin kyseisessä tapahtumassa eka kertaa outojen ihmisten keskellä. Eihän tuo hyvä oo kannattaa kyseistä toimintaa (kukkoihin laitetaan kaikenlaisia aineita jotta ne ois agressiivisia jne), mut mun mielestä mielenkiinnosta voi kerran käydä katsomassa. Juupatijuu tässä kuvia jotka kertoo vähä enemmän minkälainen meininki siellä oli.