VITSIN JUURIHOITO

En suosittele juurihoitoa ja menkkoja yhtä aikaa. Hammaslääkärin penkissä makuuasennossakin koko ajan vaan pyörryttää koska on vaan niin heikko olo. Ällöttää ja pelottaakin vielä. Mä en koskaan ennen tän hampaan juurihoitoa oo pelännyt hammaslääkäriä (mutta normilääkäriä kyllä), koska oon tottunut ramppaamaan siellä. Mulla ei oo hirveesti oo ollut reikiä, mutta lapsena mulla oli tyyliin kaikki mahdolliset eri oikomisraudat. Onneks sillon kestin ne kaikki kivut mitä esim. yörautojen kiristämisestä tuli. Vaikka olihan se kamalaa.

Alkukesästä mulle yks ilta iski ihan sairas hammassärky. Jyskytti päässä niin lujaa ja kipeää, että en saanut nukuttua kirjaimellisesti minuttiakaan. Se kipu oli jotain niin järkyttävää että koskaan ennen en ollut tollaista kokenut. Yöllä soitin päivystykseen ja ne sano et juu tuu vaan mutta me kiskastaan se saman tien pois. Päätin odottaa aamuun ja mennä toiseen hammaslääkäriin. Voi sitä onnen määrää ko ne puudutti hampaan ja se järkyttävä koko yön kestävä kipu oli hetkellisesti poissa<3 <3 <3 <3 <3 Sen hampaan juuret oli siis tulehtuneet ja siihen piti tehdä juurihoito.

Sen jälkeen oon käynyt yhdesti hoitaan sitä samaa hammasta ja tänään se onneks täytettiin. Mutta siis jotenkin mulla on iskenyt kauhee kammo ja ällötys juurihoitoon ja sitä kautta koko hammaslääkäriin, koska viimeks se kävi niin kipeetä. Tällä kertaa ei sattunut ollenkaan, mutta menkkojen takia oli tosi heikko olo ja ahdisti sikana olla siinä piinapenkissä. Mutta oon kuullut myös, että jollakin ei oo sattunut juurihoito tyyliin missään vaiheessa? Ehkä vaikutti myös näihin pariin hammaslääkärikokemukseen se, että asiakaspalvelu ei ollu kaikkein ystävällisintä. Haluaisin, että mulle puhuttais siellä aina niinku lapselle “älä pelkää, sä selviät tästä hyvin”, koska se rauhottaa mua hyvin paljon.

Mä aina hammaslääkärissä pidän silmät kiinni, napit korvissa ja musiikin täysillä. Sanon lääkärille, että se ei saa selittää mitä se tekee koska en halua tietää ja mielummin kestän vihlomiset yllätyksenä enkä niin et se varottaa että kohta vihloo. Paitsi nyt kolmannen juurihoitokerran jälkeen kysyin hammaslääkäriltä, että mitä se juurihoito oikeen tarkoittaakaan 😀

Mutta toivon vaan, että tästä juurihoidosta ei jäis kuitenkaan kauheita traumoja. Onneks pari viikkoa sitten mulla oli super hyvä hammaslääkärikokemus Kampin Mehiläisessä, missä oli tosi ihana lääkäri ja hoitaja. Ne paikkas hampaan tyyliin vartissa, eikä käynyt kertaakaan kipeää. Kun lähdin sieltä, mun poski ei ollut edes turvonnut vaikka mulle laitettiinkin puudutus?? Ja se asiakaspalvelu<3 Oon niin valmis maksaan enemmän tollasesta hyvästä kokemuksesta. Normaalisti käyn aina julkisella, mutta oon kyllästynyt niiden maailman pisimpiin jonoihin ja niiden suhtautumiseen että juu äläpä tuu tänne ko on niin ruuhkaa. Jos vielä tulee juurihoito, kestän kyllä sen jättisumman maksamisen, jos vaan pääsen noin hyvään hoitoon ja ajan saa niin nopeesti!

Siinä vähän päiväkirjamerkintöjä mun viimeisimmistä hammaslääkärikäynneistä. Mutta niin haluaisin vaan sanoa sen, että jos mä oon selvinnyt juurihoidosta niin kyllä säkin selviät! Ja kannattaa mennä ajoissa hammaslääkäriin eikä vasta sitten kun kipu on ihan kauhee. Laita siellä napit korville ja musiikki täysille, silmät kiinni ja muistuta hammaslääkäriä vielä siitä, että jos sua pelottaa. Mutta älä mee hammaslääkäriin sillon, ko sulla on menkat. Tai no toisaalta rupesin kyllä miettiin, että onkohan menkkahuuruissa loppujaan jopa helpompaa käydä siellä koska muutenkin on niin hullu olo? Tai siis ainakin mulla joka kerta.

BYE BYE KARKKIELÄMÄ. Mun karkin syöminen loppu nimittäin tähän.

Onko sulle tehty juurihoitoa, millanen kokemus se oli? Voispa tähän tehä samanlaisen helpon kyselyn ko Insta Storyyn, että vois valita joko “kamala kokemus” tai “ei ollenkaan paha”. Koska sitä ei voi tehä, kommentoi sun vastaus tähän <3

VIELÄ YKS LISÄYS

Unohtu mainita En ole koskaan -postauksessa yks juttu musta: en ole koskaan ollut aamuihminen. Ehkä näistä kuvistakin voi huomata, että olin herännyt 15min ennen kuvauksia:D Olishan se kivaa, että aamulla ois paljon aikaa ja vois rauhassa tehdä asioita, mutta mä mielummin nukun. Loikoilen sängyssä mahd pitkään, kunnes tajuan että ihan just tuun myöhästymään jos en heti lähde: kiskon täysiä ekat vastaan tulevat vaatteet, kerään kamat ja juoksen. Sellasia on mun useimmat mun aamuista.

Aina Aasiasta pitkän reissun jälkeen kotiin palatessa mä yleensä seuraavan viikon herään joka aamu pirteänä kuin peippo. Oon aina ihan siinä uskossa, että WOW MÄ OON MUUTTUNUT ja aamulla tuntuu parhaalta ikinä herätä jo puoli seiskalta. Kunnes viikon päästä BOOM ja todellisuus iskee vasten kasvoja. Ootko kokenut samaa kenties?

En ole siis aamuihminen, mutta mä rakastan valvoa myöhään yöllä ja esim. editoiminen on silloin kivointa ja ehkä tehokkaintakin. Mun ilta alkaa yleensä vasta ysin aikaan ja meen normaalisti nukkuun kahden kolmen aikaan. Tää on mulle toimiva rytmi. Kerkeen yleensä silti nukkua about 7h ja se riittää ihan hyvin. Monesti nukun sit päikkäreitä.

KIVAA VIIKKOA SULLE JA TSEMPPIÄ ERITYISESTI AAMUHERÄTYKSIIN!!!!

KUVAT MERI AUTIO

1 2 3 4 7