JANFU JA INFU LAPISSA

Tämä on tarina siitä, miten Iina ja minä selvittiin Lapissa. Me ei oltu koskaan ennen käyty kovin pohjosessa lukuun ottamatta Karesuantoa, missä vietettiin yks uv (tosin mökin sisällä).
Iina soitti mulle kesällä, et miten olis pikku (vaellus)reissu Lappiin syksyllä. Voitte ehkä kuvitella mun reaktion. Iina puhu kuitenkin mut ympäri ja sinne me ihan tosi suunnattiin. Voin paljastaa, että ainakin mä lähin sinne ihan vaan @eljacksonin super hienojen instakuvien takia.

Helsingistä päästiin Raaheen, mistä saatiin auto, jolla lähettiinkin ajamaan muutaman mutkan kautta Haaparantaan. Kaupassa maito-osastolla Iina tajus, että me taidettiin unohtaa kylmälaukku. Ja ainiin, myös trangia ois ollu kiva. Miten me oltais muka tajuttu ottaa ne mukaan? Päätettiin sitten selvitä viikko purkkitonnikalalla ja hedelmillä. Ja eihän nyt karkkielämäätytöt voi ilman karkkia selvitä! Impjuholle terkkuja!

Ekaksi yöksi ajettiin Jounin kaupan pihaan. Fiilis oli ihan huikee ja heti ekana iltana nähtiin revontulia.
Nukuttiin siis autossa ja meinattiin melkeen jäätyä. Seuraavina öinä meillä olikin päällä viis paitaa, kolmet housut, pipo, hanskat sekä kaks peittoa. Oltiin tosi hyvännäkösiä. 

Jatkettiin matkaa ja pysähdyttiin aina kivoissa paikoissa. Yöllä saavuttiin Kilpisjärvelle. Siellä haukottiin henkeä, nimittäin siellä oli n i i n kaunista! Meri myrskys ihan tummansinisenä täyskuun hohtaessa.

Aamulla herättiin ja ruettiin miettiin pitäskö meiän vähän vaeltaa. Ei meillä tietenkään mitään kunnon kamppeita ollu. Salaa naurettiin vaeltajille jotka oli niin gore-texillä päällystetty päästä varpaisiin. Ja just sellasilta kysyttiin klo:12 (just autosta heränneenä), et anteeks satutteko tietämään montako kilsaa tonne Saanan huipulle ois. Saatiin vastaukseksi, että tästä paikasta ehkä 10km, mut autolla pääsee lähemmäs. No tietty me ajettiin vähä lähemmäs ja sit alotettiin vaeltaminen.
Late_alasaarelalle terkkuja, että me ihan tosi VAELLETTIIN Saanan huipulle. Väitti muka, että me oltais ajettu huipulle?!?

Saanan vallotuksen jälkeen lähdettiin ajaan Norjaan. Me oltiin ihan fiiliksissä!  Tässä kuvia reissun ekoilta päiviltä.

4 Comments

 1. Satu 05.10.2015

  ihan mielettömiä kuvia! wau, sanat ei riitä!!


 2. Reetta V. 06.10.2015

  Hei aivan ihania kuvia, toi eka on ihan huippu!


 3. Janita Autio 06.10.2015

  Kiitti kiitti!xx


 4. Janita Autio 06.10.2015

  No voi kiitos 🙂


Comments are closed.