HAMDI

Sain kuvauspyynnön sähköpostiin raskaana olevalta Hamdilta, joka pyysi minua ikuistamaan perheensä lapsen syntymän jälkeen. Innostuin ideasta ja pyysinkin häntä kuvattavaksi ennen lapsen syntymää. Treffit sovittiin Punavuoreen ja tänään käytiinkin jo kuvailemassa.

Hamdi kertoo fiiliksiään näin;

“Minun kohdallani raskaus on sujunut hyvin pahoinvoinneista huolimatta. Vaikka raskaus on mitä siunatuin asia maanpäällä, on ollut päiviä, jolloin kipujen takia ei meinaa jaksaa. Koen olevani kuitenkin maailman onnellisin ihminen tällä hetkellä.

Raskaus herätti minussa aluksi vähän pelkoa. Olen miettinyt ja pelännyt, että tuleeko minusta hyvä äiti, osaanko olla yhtä ihana kuin oma äitini on minulle ollut tai että pystynkö tarjoamaan kaiken tarvittavan lapselleni.

Koen olevani nuori äidiksi ja minua jänniittää miten käy, koska opiskeluni keskeytyi. Onneksi tuollaiset ajatukset ja pelot eivät ole elämää myllertäviä asioita nimittäin olen niin kiitollinen miehestäni. Hän on ihanin mies minulle maan päällä ja hän pystyy elättämään meidän perheen.

Joka ilta kiitän Jumalaa miehestäni, sillä ilman häntä en osaisi kuvitellakaan millaista elämäni olisi. Mieheni auttaa kotitöissä ja kaikessa muussakin. Nyt varsinkin raskauden aikana häneltä saatu hemmottelu on sanoin kuvaamatonta!

Muistan, kun ensimmäistä kertaa mieheni pesi astioita, se oli minulle suorastaan shokki. Meidän kulttuurissa monet miehet ovat omaksuneet ”mies tuo leivän kotiin ja nainen tekee kotityöt sekä hoitaa lapset”- roolin. Mielestäni se on todella todella tyhmä ajattelutapa. Onneksi meidän uusi sukupolvi (somalimiehet, jotka ovat syntyneet/kasvaneet täällä) on tullut järkeen ja huomanneet, ettei asia mene niin. Nainen on ihminen missä muutkin ja kaipaavat kumppania rinnalleen, jonka kanssa voi jakaa kaiken. Yhdessä on paljon helpompi selvitä asiasta kuin asiasta.”


9 Comments

 1. Voi miten kaunis raskaana oleva nainen ja kuvat mitä
  Upeampia!!<3


 2. Janita Autio 02.10.2015

  Kiitos! Samaa mieltä, että Hamdi on kyllä upea!xx


 3. Faiza Mohammadi 02.10.2015

  Onpas kauniita kuvia ja kaunis tuleva äiti!? Harmi etten itse päässyt ottamaan hienoja kuvia raskausaikana, poika syntyi keskosena☺️


 4. Eve 02.10.2015

  Todella upea kuvattava ja upeat kuvat!


 5. Anonyymi 04.10.2015

  Ihailen kuinka monipuolisesti kuvaat erilaisia ihmisiä. Lisäksi kuvattavien "pienet tarinat" kuvatekstinä ovat mukava kurkistus eri ihmisten elämään.
  -Juuli


 6. Janita Autio 06.10.2015

  Kiitos! Mut mä voin ottaa teistä molemmista nyt kuvat 🙂 Jos kiinnostaa, laita mulle spostia; jantsa.autio@gmail.com


 7. Janita Autio 06.10.2015

  Kiitos!xx


 8. Janita Autio 06.10.2015

  Kiitos paljon kommentistasi. Kiva kuulla, että nuo tekstit on kivoja luettavia. Se on kyllä totta, että kuviin pääsee niiden avulla paremmin sisälle.
  Oon nyt kirjotellu niitä, vaikka alunperin ajattelin, että pitäisin tän blogin ihan vaan kuvablogina 🙂 Mutta mun mielestä se tuo enemmän syvyyttä kuviin.


 9. Inka 14.10.2015

  Aivan uskomattoman upeita kuvia!!


Comments are closed.