TRISHININ PERHE

“Nyt aika tasan vuoden meitä on ollut kahden sijaan kolme. Pariskunnasta on tullut perhe. Naisesta äiti ja miehestä isä. Ja jo nyt on vaikea kuvitella aikaa ennen Albaa, tuntuu siltä kuin hän olisi ollut täällä aina. Mitä me oikein teimme kaikella sillä vapaalla ajalla, joka meillä ennen lasta oli? Välillä ollaan naureskeltu, että mistä me olemme edes keskenämme puhuneet? Etenkin ensimmäiset kuukaudet lapsen syntymän jälkeen kaikki puheenaiheet pyörivät tuon pienen ihmisen ympärillä. Nyt aina toisinaan osataan ehkä puhua muistakin asioista. 


 Kun olin raskaana lähes kaikki “lapselliset” ihmiset kehottivat meitä nauttimaan ajasta kun ollaan vielä kahdestaan. Ja niin me kyllä tehtiinkin. Koko se kuusi vuotta, jolloin olimme vain me kaksi. Reissatiin, syötiin ulkona kaikkina kellonaikoina, valvottiin aamuun ja nukuttiin iltapäivään, pidettiin juhlia ja oltiin sponttaaneja. Tehtiin kaikkea sitä, mikä nyt lapsen kanssa on hieman haastavampaa. Ja ehkä juuri siksi lapsen mukanaan tuomaan muutokseen olikin jo aika valmis. 

Vaikka myönnettävä on, ettei silti kyllä oltu osattu varautua siihen, kuinka paljon elämä oikeasti lapsen myötä muuttuu. Ja alkuun etenkin yhteisen, kahdenkeskisen ajan vähyys oli aika shokki. Nyt ymmärrän, mitä sillä “toimivan parisuhteen eteen on tehtävä töitä”  – toteamuksella tarkoitetaan. Kun taloudessa on toisinaan kaksi väsynyttä aikuista ja yksi kurkku suorana huutava lapsi, niin kyllä siinä on täytynyt meidän molempien vanhempien tehdä ihan tietoisesti töitä sen eteen, että jaksaa olla kärsivällinen, kuunnella, joustaa ja huomioda toistenkin tarpeet.

 Mutta noin niinkuin muilta osin tämä perhe-elämä on kyllä ollut positiivisia yllätyksiä täynnä. On ollut ihan mieletöntä saada seurata vierestä puolison matkaa isäksi. Ja sanottava on, että Romaa kyllä tuo isyys pukee paremmin kuin yhdetkän vaatteet ikinä. Ehkä jopa vähän yllätyin kuinka luontevasti hän on uuteen rooliinsa sujahtanut. Nyt on lapsen myötä toisesta avautunut ihan täysin uusi puoli, johon rakastua taas vähän lisää. 
Okei, aika paljon lisää.

 Ja mikä mieletön tuuri meille kävikään, kun juuri meille syntyi tuo maailman hienoin pieni tyttö. En olisi ikinä voinut edes kuvitella, että tällaista ylpeyttä ja kiitollisuutta on edes mahdollista tuntea, tästä sydämen pakahduttavasta rakkauden tunteesta nyt puhumattakaan. “

Sanni


SANNI, ROMA JA ALBA

6 Comments

 1. Roosa 20.09.2015

  Tosi upeita kuvia!


 2. Anonyymi 20.09.2015

  Ihanan iloisen ja onnellisen näkösiä kuvia 🙂
  -Juuli


 3. Maria 20.09.2015

  Viimeinen kuva on aivan mielettömän upea!! 🙂


 4. Janita Autio 28.09.2015

  Kiitos!xx


 5. Janita Autio 28.09.2015

  Kiitos!
  Oli kyllä kiva kuvata tätä perhettä 🙂


 6. Janita Autio 28.09.2015

  Kiitos. Alba on super söpö siinä!xx


Comments are closed.