MARISA SYDÄN RASMUS

“Jos haluaa luoda jotain, se tulee ensin nähdä mielessään. Kaikki on aina aluksi ollut vain pelkkää kuvitelmaa, vain varovainen toive tai välähdys – hienoin keksintö, vaikuttavin rakennus tai hauskin tapahtuma. Niin myös meidän häät olivat vielä reilu kuukausi sitten vain visio siitä, mitä elämämme suurin päivä voisi täydellisimmillään olla.
Päivään liittyi realistisesti ajateltuna ihan liikaa unelmia. Valitettavasti en koskaan ole ollut realisti vaan pikemminkin idealisti. Niimpä tiesin, että pettyisin itseeni, jos en edes yrittäisi toteuttaa unelmiani. Parempi yrittää ja epäonnistua kuin jättää yrittämättä. Sitä elämä vaatii, jos haluaa elää täysillä: epäonnistumisen pelon voittamista.
Oli järjetön riski yrittää järjestää häät ulkona, kyllähän me tiesimme sen. Suomen kesä. Häistä olisi voinut tulla täydellinen katastrofi ja vieläpä todennäköisesti. Mutta me päätimme yrittää, silti.
Halusimme elää elämämme suurimpana päivänä unelmaa.
Käytännössä suunnittelin häitä vuosien ajan, me kun seurustelimme mieheni kanssa ennen avioitumista lähes seitsemän vuotta. Kun sitten tämän vuoden maaliskuussa annoimme toisillemme lupauksen avioliitosta, kaikki oli jo valmista. Oli aika päättää ottaa riski ja toteuttaa unelmamme. Niimpä varasimme upean Ruustinnanhovin Haapavedeltä, etsimme sopivan teltan ja aloitimme lähipiirin psyykkauksen massiivisia häätalkoita varten.
On kamalan laimeaa sanoa, että riskinotto kannatti, niin upeasti kaikki lopulta järjestyi. Siinä päivässä todellakin oli taikaa ja siunausta.
Koko kesä oli ollut ikimuistoisen kylmä ja sateinen. Puhelimestani löytyy noin 30 screenshottia sääennusteista elokuun 15. päivälle. Niihen kuuluu ukkosta, pilvistä, sadetta, puolipilvistä ja lämpötiloissa kaikkea väliltä +12 – +22. Jotain käsittämätöntä tapahtui – hääpäivänä paistoi aurinko, ilma oli täydellisen leppoinen, ei ollenkaan liian kuuma. Muutama poutapilvi purjehti syvässä sinessä ja tuulenvire leyhytti kampausta juuri sopivasti niin, ettei voinut kuin nauraa sitä, kuinka uskomattoman hyvä onni voi nuorellaparilla olla.
Lupaukset rakastaa nyt ja aina annettiin Ruustinnanhovin rannassa. Sähköjä ei tarvittu, kun musiikista huolehti ystävistä ja tutuista koottu orkesteri. Edellisenä päivänä talkoissa oli ollut lähes parikymmentä henkeä ja fiilis oli ollut hyvä: yhteistyöllä olimme saaneet hääpaikasta koristeltua aivan upean. Ihmisten erilaiset lahjat pääsivät oikeuksiinsa ja niin hääpaikalle nousi juhlateltta, loihdittiin ikimuistoisin hääkakku koskaan ja ilmestyi kukkakaaria ja kukkia ihan joka paikkaan.
En voi koskaan unohtaa sitä valtavaa avun määrää, jonka saimme unelmiemme toteuttamisessa. Sitä todellakin osaa olla kiitollinen, kun apua saa silloin, kun sitä epätoivoisimmin tarvitsee.
Oli uskomatonta nähdä, että visio, kuvitelmat ja ajatukset muuttuivat käsinkosketeltaviksi ja silmillä nähtäviksi. Niimpä sinä päivänä unelmista tuli totta: vihkiminen järven rannalla kukkakaaren alla, siirtyminen julhapaikalle hevosvaunulla, elävä orkesterimusiikki ja kaunis juhlapaikka maisemineen ja kukkakoristeluineen. Siihen tarvittiin lukemattomia työtunteja ja aivan liian lyhyiksi jääneitä yöunia, eikä ainoastaan meiltä, vaan myös monelta muulta ihanalta ja avuliaalta ihmiseltä.
Tärkeintä päivässä oli sen sisältö. Se, että rakkaimmat ihmiset saapuivat sinne vain meitä kahta varten, kuuntelemaan lupausta siitä, että tahdomme olla toistemme tukena aina, loppuun asti. Olin niin innoissani ja onnellinen, kun huomasin myös vieraiden nauttivan silminnähden. Tunnelma oli rento ja hyvä, ohjelma ikimuistoista, hauskaa, ihanaa ja koskettavaa. Jälkeenpäin kuulin monilta, että häät olivat olleet kauneimmat, jossa he olivat koskaan olleet.
Kaikkien unelmien joukossa tärkein oli tietysti avioliiton solmiminen. Sinä päivänä lupasin Jumalan kasvojen edessä maailman upeimmalle ja rakkaimmalle ihmiselle olla hänen lähellään aina, oli tilanne mikä tahansa. Luottaa, kasvaa ja nauraa yhessä. Antaa anteeksi, halata ja pitää kädestä. Tuhlata rakkautta.
Kiitos Janita, kun ikuistit elämämme tärkeimmän päivän yhtä täydellisenä, kun sen koimme! Näiden kuvien kautta voimme palata elämämme ikimuistoisimpaan päivään aina uudelleen. Vielä sitten viisaina, ryppyisinä ja tyytyväisinä ysikymppisinäkin katsella niitä ilta-auringon kajossa ja jutella, että tuo päivä oli paras mahdollinen tapa aloittaa yhteinen matka. “
Marisa

44 Comments

 1. Anonyymi 14.09.2015

  Ihanat häät 🙂
  -Juuli


 2. Jenniina 14.09.2015

  Ihania kuvia!! 🙂 On ollu kyllä ihanan näköset häät!


 3. riin a 14.09.2015

  Oikeesti VAU!! Tunnelma noista häistä välittyy kyllä tänne ruudun toiselle puolelle niin hyvin 🙂


 4. Anonyymi 14.09.2015

  Vau. Aivan täydellisiä kuvia & Marisan teksti sai ihon kananlihalle! <3


 5. Lauri 14.09.2015

  Maailman luokan kuvia, tunnelma noista häistä kyllä välittyy paremmin ko hyvin!! Veti nii sanattomaksi noi kuvat et unohtu mitä muuta aion sanoa 😀 piti vissii vielä kysyä, että millä käsittelet? Lightroomilla ja jotain vsco:n presettejä tms? Iha vaa mielenkiinnosta ko näissä on näi huikeet sävytki!


 6. Täydelliset häät ja täydelliset kuvat, onnea ja rakkautta täynnä!<3


 7. Anonyymi 14.09.2015

  uskomattomia kuvia. täydellisiä.


 8. Anonyymi 14.09.2015

  Mielettömiä kuvia, uskomaton hääpaikka ja koristelut. Kuvista hehkuu onni, toivo, ilo ja rakkaus. Marisan teksti sai kyyneleet silmiin.


 9. rosalia 14.09.2015

  vau miten kaunis pariskunta! Ihania rakkauden,ilon ja onnentäyteläisiä kuvia! 🙂


 10. Janita Autio 14.09.2015

  Sitä ne todellakin oli! Hääpari, puitteet, täydellinen ilma jne 🙂


 11. Janita Autio 14.09.2015

  Kiitos! Ne oli kyllä 🙂


 12. Janita Autio 14.09.2015

  Kiiitos <3


 13. Janita Autio 14.09.2015

  Sanos muuta sukulainen! Kiitti!


 14. Janita Autio 14.09.2015

  <3 Kiitti.


 15. Janita Autio 14.09.2015

  Voi kiitos!


 16. Janita Autio 14.09.2015

  Kiitos. Nuo oli ihan täydelliset häät. Ikimuistoiset!


 17. Milja 14.09.2015

  Niin kauniita kuvia, vau oot taitava!! 🙂 ja mahottoman suloinen pari!


 18. Janita Autio 14.09.2015

  <3 Kiitos.


 19. Janita Autio 14.09.2015

  Huhhuh, KIITOS!
  En tiiä kehtaanko ees kertoo miten muokkaan 😀 Mulla on tossa kamerassa wifi nii sillä otan kuvat puhelimeen ja sit muokkaan VSCOlla. Rakastan sen sävyjä. Aikomuksena kylläkin ostaa lightroom ja rueta opetteleen sitä jossain vaiheessa(laiska).


 20. Janita Autio 14.09.2015

  Kiitos paljon! 🙂 Marisa ja Rasse on erittäin ihana pari awwwww


 21. Roosa Kalliokoski 14.09.2015

  Empä oo ennen nähny näin kauniita hääkuvia!mieletön kuvaaja olet ja pääsi kyllä tunnelmaan ❤️❤️


 22. Lauri 15.09.2015

  Huhhuh, kuulostaa melko urakalta! Lopputulos on kyllä hyvä, sävyt ei oo mitenkää yliampuvat vaikka joskus sitä näkeekin kun vsco:n kans ollaan tekemisissä. Ehottomasti LR ostoon vaan ja siihen sitte VSCO:n presettejä niin helpottuu kummasti! Huvittava kuitenki ku ajattelin että nää kuvat on muokattu tosi huolella (varmasti sitä onkin), tietokoneella, eri presettejä kokeillen jne nii sitte selviää että joo puhelimella muokkaan ;D


 23. Janita Autio 15.09.2015

  No huhhhuh. Kiitos <3


 24. Janita Autio 15.09.2015

  hahah jep just tuo ko luulee, et muka niin huoliteltuja. Muokkaaminen ei oo mikään intohimo mulle enkä kyllä jaksa käyttää siihen aikaa 🙂 Ja muutenki tykkään kuvista missä suht luonnolliset sävyt ja et kuvat ei oo niin viimesen päälle muokattuja. Mun mielestä kuvista saattaa häipyä se fiiliski, jos muokkaa hulluna (vaikka ois taitavastikin muokattu).
  Hei päivitäppä useemmin sun blogia! Olis kiva kattoo sun ottamia kuvia nimittäin oot kyllä taitava!


 25. Anonyymi 15.09.2015

  Oikeesti ehkä hienoimpia hääkuvia mitä oon koskaan nähny! Ja aivan uskomattoman täydelliset häät, ihanan erilaiset!


 26. Maria Heikkilä 15.09.2015

  Vau! Aivan upeet kuvat! Ja niin täydellisen näkönen hääpäivä; paikka, ihmiset, sää, kaikki näyttää menneen nappiin! Huomaa että tuota päivää on suunniteltu ja toteutettu tunteella! Ja oot onnistunu ikuistamaan hetket ihan huipusti kuviin 🙂


 27. Lauri 15.09.2015

  Joo se on ihan fine ja ei hääkuvii oikein voikaa kauheen pitkään muokata ko muuten siihen menee ihan liian paljo aikaa! Itellä vähän hukassa tuo ku tulee välillä vähä liian tarkkaan muokattuu jollonka ne kuvat menee iteasiassa vaan huonommaksi kuin mitä ne ois vaikkapa alkuperäisinä :/ Oon vähän perfektionisti näije kuvien suhteen nii pitäs koittaa päästä tosta eroon. Hyvä, näissä on sävyt just semmosii ku iteki haluisin mutta en oikein saa, menee tosiaa yliyrittämiseksi nii helpolla. Totta ja niin niistä häipyyki, ite en tykkää esim monien suomalaisten huippukuvaajien kuvista sen takia ku ne ei tunnu enää yhtää kuvilta niiden muokkausten takia.

  Pittääpä laittaa toi korvan taakse, tahtonu vähän jäähä toi vaikka ei nyt mitään kiireitä ookaan. Uusia hääkuviaki ois ja niitä aussikuviaki vielä mutta en oo oikei saanu aikaseksi laittaa niitä mihkään. Mut nii, kiva kuulla tommosta palautetta noin hyvältä kuvaajalta, kiitos!! 🙂


 28. Heidi 16.09.2015

  Aivan täydellisiä!! En oo varmaan koskaan nähny mitään näin kaunista. oot onnistunu vangitsemaan niin hyvin ilon, onnellisuuden ja rakkauden !


 29. Anonyymi 16.09.2015

  Ihanat kuvat ja mikä mahtava tunnelma välittyi katsojallekin, ihastunut huokaus.

  Kuva morsiamesta ja hevosesta on mielettömän kaunis 🙂 , se kuva vangitsee katsojan.

  Elva


 30. talomerenrannalla 16.09.2015

  Mahtavia kuvia kyllä kaikki ! 🙂 VAU. On kyllä morsian kuin veistetty äidistään. (Tai ainakin luulisin ,että tuossa yhessä kohtaa kun oli morsiammesta naurukuva niin heti jälkeen tuli äidistä kuva, jossa nauroi just samanlailla :D)


 31. Anonyymi 17.09.2015

  Aivan mielettömän kauniita kuvia! Ihan valloittavia otoksia 🙂
  Yksi asia "pisti silmään" ja jäi mietityttämään – miksei morsiamella ole ollenkaan meikkiä? Oliko tarkoitus siis hakea mahdollisimman naturellia luonto-lookia? Vai onko meikki niin "au naturel", ettei sitä edes huomaa? 🙂 Terkuin, Ella


 32. Anonyymi 22.09.2015

  Voihan olla mahdollista että morsian ei käytä meikkiä muutenkaan?!
  Mutta mielettömän kaunis kyllä luonnollisenakin! 🙂


 33. Janita Autio 23.09.2015

  Ohohh! Kiitos paljon!xx
  Munki mielestä nuo oli ihanan erilaiset. Ja Marisalla niin hyvä maku!


 34. Janita Autio 23.09.2015

  Kiitos!
  Näissä häissä kaikki meni kyllä ihan nappiin! Tuntuu, että ei noin täydellisiä voi edes olla, mutta näköjään kun huolella suunnittelee ja sit vielä sää suosii. Ja kaikilla vierailla hyvä fiilis 🙂


 35. Janita Autio 23.09.2015

  Kiitos paljon. Kylläpä piristi sun kommentti! xx


 36. Janita Autio 23.09.2015

  Kiitos paljon ihanasta kommentista <3


 37. Janita Autio 23.09.2015

  Kiitos paljon!
  Hihiii samaa mieltä, että Marisan on äitinsä kanssa ihan samannäköinen!


 38. Janita Autio 23.09.2015

  Nyt kun selasin uudestaan nuo kuvat, hoksasin, että ei taida olla kuvaa morsiamen äidistä. Taidat tarkoittaa Marisan siskoa 🙂 Ne on ainakin samannäköisiä, mutta on Marisa mun mielestä äitinsäkin näköinen.


 39. Janita Autio 23.09.2015

  Morsian ei taida käyttää meikkiä muutenkaan eli ei hääpäivänäkään 🙂 Marisa on kyllä luonnonkaunis!


 40. Anonyymi 16.06.2016

  Selasin hääpostauksia ja tämän tekstin ja näiden kuvien kohdalla kyyneleet tulivat silmiin. Ihania rakkaudentäyteisiä kuvia. Voi kun joskus kuvaisit omat hääni. 🙂


 41. Anonyymi 10.08.2016

  Hei,
  Löysin blogiin hääfoorumin kautta. Tuosta teltasta olisin halunnut tietää enemmän, se oli siis Isosta Kirjasta vuokrattu? Paljonko teillä oli vieraita, minkä kokoinen teltta tuo on? Oliko mahdollisuus myös saada seinät? Tuliko joku pystyttämään sen, vai pystytittekö itse? Kiitollinen olen kaikista vastauksista, 🙂

  Terveisin, Emilia


 42. Janita Autio 11.08.2016

  <3 Laita viestii, kun sulla häät ajankohtainen juttu xx


 43. Janita Autio 11.08.2016

  Moikka Emilia!
  Mä laitan Marisalle viestiä, että vastais sulle tähän 🙂 Tai saisinko sun spostin?


 44. Anonyymi 15.08.2016

  Vau nää on vaan niin upeita kuvia! Oli pakko kattoo uudestaan nämä kun facessa linkki tuli vastaan. Niin täynnä rakkautta, iloa, onnea! Täydelliset superkauniit häät, ihanat Naattu ja Rasse ja aivan huikeet kuvat Janita! <3


Comments are closed.